tiistai 19. helmikuuta 2013

Andthatswhoiam...

Nyt matkitaan ja antaumuksella. Mutta ajatus lausahdusten takana on aivan ihana. Tulevien kuvien ja ajatusten siivittämänä on pala minua. Ajatuksia ja faktoja. 
Bongasin vastaavan idean More to Love blogin Mimmin postaamana ja ihastuin. Tässä sitä mennään sitten oman version kanssa: 






I fall in Love with Words ja sen todellakin teen usein. Ostin kirjan "Love letters of Great Men" Katsottuani Sinkkuelämää elokuvan koska kirjeet Carrien lukemana kuulosti vain niin ihanilta. Elokuvista tai ohjelmista kuulemia lainauksia on pakko lahteö googlettamaan heti jotta saisin tietää lisää. Kirjat vie mennessään. 
I love spendin money on books. Period. Kirjakauppa on meikäläisen paratiisi. Ja kirjastot. Tosin kirjastoissa on se ongelma että ne kirjat pitää viedä sinne takaisin. Unelmani aivan naperosta saakka on sellanen samanlainen kirjasto, jonka Belle saa Hirviöltä, Kaunottaressa ja Hirviössä. 




I dream of seeing the Northern Lights koska en ole koskaan niitä nähnyt. Vaikka pienenä Pääsiäiset tai hiihtolomat vietettiin aina lapissa, en silti koskaan ole nähnyt kyseisiä valoelämyksiä. Ja haluaisin myös tietää kuuluuko niistä oikeasti sellainen pieni ritinä, kuten joku joskus on väittänyt. 

I love Penguines. Pitääkö perustella enemmän? Pingviinit on varmasti yksi maailman hellyyttävimmistä eläimistä. Kirjahyllyn reunalla istuu edelleen pieni pehmolelu pingiivini nimeltään Lolo. 



I wish I could play an instrument. Kitaraa jo tarkennetaan hieman. Äidin mielestä olin pienenä niin ADHD etten olisi malttanut opetella kunnolla ja sitten olisi mennyt rahat hukkaan. Nyt olen niin saamaton etten vain saa aikaiseksi. Tällä hetkellä tyytyisin ikiomaan privaatti kitarasankariin. 

I can´t live without Music. Yritin kerran ajaa Kotipuoleen hiljaisessa autossa mutta se teki vain vainoharhaiseksi kun kuuli kaikki auton omat kolinat. Kotona ollessani pitää olla aina jotain taustahälyä, radio tms. Ja kaikessa yksinkertaisuudessaan musiikki on aina ollut mulle se tapa purkaa. Kiukkua, surua, iloa... Mitä vaan. Ja keikat on vaan parhautta. Se on syy miksi tehdä töitä ja raataa niskalimassa että pääsee sitten keskelle halia tuhansien ihmisten keskelle kokemaan ja kuulemaan jotain mikä saa silmäkulmat kostumaan ja kurkun käheäksi laulamisesta. 




I´m a good Friend. Tai ainakin yritän olla. Hyvien ystävien voimalla jaksaa läpi harmaan kiven. Sillonkin kun tuntuu ettei jaksaisi. Oman elämäni aikana olen saanut todistaa sen välillä vähän turhan kirjaimellisesti. Olen yrittänyt antaa ystävilleni takaisin sen rakkauden ja välittämisen mitä itse olen heiltä saanut. Ja vaikka välillä unohtuukin sanoa se ääneen niin tietää silti että se toinen on siellä puhelimen päässä tai odottaa ovella kun hyppään autoon ja kaipaat olkapäätä. 

I want to stop bullying. Kiusaamisen uhrina ja entisen kiusaajan tyttärenä asia on aika herkkä pala. Kiusaaminen on jättänyt pysyvät jäljet, mutta toisaalta omalla kohdalla tehnyt myös hemmetin kovaksi ja vahvaksi. Epävarmuus kulkee mukana aina, mutta sisu on kasvanut siihen ettei periksi anneta kun joku sanoo pahan sanan. Jos kiusaajat edes yhdeksi päiväksi saataisiin vastakaiseen asemaan ja tuntisivat saman mitä itse saavat toiset tuntemaan, muuttuisi maailmassa paljon. Jälkiviisaana ei ole helppo lähteä sanomaan, että olisi pitänyt puuttua. Liian suuri osa nykynuorten pahasta olosta johtuu kiusaamisesta. 



I have at least one tattoo. Ja nyt on ainakin sellainen olo, että siihen yhteen jäädään. Pientä "pinta remonttia" tatuointi ehkä kaipaisi. Hieman jotain yksityiskohtaa ympärille. Mutta ei enempää. Saatan ehkä toteuttaakin asian lähitulevaisuudessa. Jossain vaiheessa ihmettelin miten kaikki sanovat että yhden jälkeen tulee toinen ja sen jälkeen vielä lisää, koska tatuointeihin jää koukkuun. Ei tainnut käydä minun kohdalla näin. 


I miss Summer. Juhannuslapsena kesä on lähellä sydäntä. Tää loputon talvi alkaa käydä jo hermoon. Hihkuin ilosta tänään kun kotiin ajaessani huomasin työmiesten roudaavan niita jumalattoman kokoisia lumivuoria talojen nurkilta pois. Jospa se kevät tulisikin ihan pian. Ja sitten Kesä. 


I love balloons. Sisäinen lapseni ei kuole koskaan. Ilmapallot, saippuakuplat, pomppulinnat. Näkisitte vaan sen reaktion. Ilmapallot saavat aina mahan kuplimaan ihanasti. 



I love the Lion King. Pienestä saakka Disneyn ehdoton suosikki. Vaikka vieläkään en voi katsoa sitä kohtaa, jossa Mufasa on just kuollut ja Scar hiippailee paikalle varjoista. Pienenä pelkäsin sitä aivan sairaasti, nyt se vaan karmii vähintään yhtä paljon. Vuorosanat ja laulut osaan edelleen ulkoa. Suomeksi ja Englanniksi. 

I Love Popcorn. Elokuvia varten tarvitaan ainakin se toiseksi suurin saavi. Ja varmasti saan sen tyjäksi ennen loppua. Kunnon voin makuiset popcornit on silkkaa parhautta. 



I hate nothing more than having to wake up early. Mikä sinänsä on erittäin hankalaa kun tekee kolmivuorotyötä. Työvuoroautomonian ansiosta tosin listani ovat aika iltavuoropainotteisia. 

I love Gilmore Gilrs. Lorelai Gilmore on ehdottomasti yksi suurimmista idoleistani vaikka onkin fiktiivinen hahmo. Se miten hän ottaa vastaan haasteet joita elämä potkii päähän on aivan mahtavaa. Puhumattakaan siitä miten hyvälle tuulelle ohjelmasti yleisesti vain tulee. Joidenkin mielestä noloa, muttan omasta mielestä aivan mahtavaa. 



I´m really not a morning person. Kuten edellisestä kohdasta varmasti voi päätellä. Asun kahden muun kämppiksen kanssa pienessä kommuunissamme ja aamun "kommunikaatiot" tapahtuu lähinnä hymähdysten ja murahdusten välityksellä. Auta armias jos joku erehtyy puhumaan ennen kuin olen ehtinyt kunnolla herätä. 

I´m comfortable with silence. Joskus sitä jopa kaipaa täydellisen hiljaisuuteen. Joo nyt taas puhuin itseni pussiin sen "I can´t live without music"  kohdan kanssa. Mutta poikkeus vahvistaa säännöt. Toisinaan ihaninta mitä tiedät on se että voi maata mökkilaiturin nokassa jalat kohti vettä roikkuen niin että ainoat äänet on aaltojen liplatus ja satunnaiset lokin kirkaisut. (Tietysti yleensä siinä vaiheessa Pappa -kulta kaahaa traktorilla alas mäkeä).


I´m the kind of person who gets excited about birthdays. Ja yleensä enemmän muiden syntymäpäivistä. Äidillä ole juuri syntymäpäivät ja tänään saavuinkin kotipuolesta äiteen syntymäpäiviä juhlistamasta. Äiti oli aivan mielettömän innoissaan ja toisaalta harmissaan kun kerroin syntymäpäivälahjan saapuvan postissa aivan lähipäivinä. Äiti pääsee hemmotteluhoitoon, ja lahjokortilla näemmä kesti hetken saapua. Viime kesänä taas eräs ystäväinen valitteli ikäkriisiä, että lapsena synttäri oli aina paljon hauskempaa. Järjestin hänelle lasten kutsut. Täytekakku kynttilöineen ja Hello Kitty- tötterö hatut. Siitähän kaveri ilahtui. Omat synttärit viettäisin mieluummin siellä mökkilaiturin nokassa. 



Kuvien lähde löytyy täältä: andthatswhoiam (where I got the pictures.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti